FAQ

01
Wat onderscheidt ChainHubb van een groothandel, distributeur en inkooporganisatie?
ChainHubb koopt geen producten in maar faciliteert opslag, logistiek, sales, marketing, aftersales en debiteurenbeheer, voor producent en reseller.
02
Is ChainHubb enkel een platform voor verpakkingsmaterialen?
Nee, onze processen zijn toepasbaar in diverse sectoren. Op basis van ons bewezen verkoopmodel realiseren wij maximale marges voor producten.
03
In welke landen is ChainHubb actief?
Op dit moment is ChainHubb actief in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Het is ons streven om in de nabije toekomst onze activiteiten ook verder uit te breiden in overige Europese landen.

FAQ’s voor Producenten:

01
Is ChainHubb een inkooporganisatie/distribiteur?
Nee, ChainHubb koopt geen producten geen producten in maar faciliteert opslag, logistiek, sales, marketing, aftersales, en debiteurenbeheer namens de producent.
02
Hoe zit het met eigendomsbehoud van mijn producten?
ChainHubb koopt geen producten in, je maakt gebruik van de opslagdiensten van ChainHubb. Voor producten uit niet EU-landen treden wij op als fiscaal vertegenwoordiger en klaren wij, namens je bedrijf, producten in. Klik hier voor een uitgebreide uitleg.
03
Hoe worden de verkoopprijzen van mijn producten bepaald?
Op basis van het assortiment doet onze afdeling Marketing een uitgebreid marktonderzoek en adviseert ChainHubb over de verkoopprijzen van je producten. Daarna bepalen we samen de uiteindelijke verkoopprijzen, met de focus op een zo hoog mogelijk verkoopresultaat en een zo hoog mogelijke marge.
04
Kan mijn concurrent ook soortgelijke producten toevoegen?
Identieke producten van derden zullen niet worden opgenomen in het ChainHubb assortiment. Er moet een duidelijk verschil zijn in kwaliteit, design, en eventueel in toepassing en materiaal.
05
Kan ik continu en onbeperkt producten toevoegen aan mijn huidige assortiment bij Chainhubb?
Dat kan, samen zorgen wij voor de implementatie van nieuwe producten op ons platform
06
Hoe hanteert ChainHubb het MVO-beleid?
Samen met de producent selecteert ChainHubb producten die zijn geproduceerd met het oog op het zoveel mogelijk behouden van natuurlijke stoffen, en een zo klein mogelijke ecologische footprint. Daarnaast zorgen wij met onze logistieke processen voor een zo laag mogelijke CO2-uitstoot omdat producten simpelweg minder kilometers afleggen voordat ze de eindgebruiker bereiken.
07
Zijn mijn goederen verzekerd?
Al uw producten zijn volledig gedekt bij ABNAmro Verzekeringen, onderdeel van ABNAmro Bank.
08
Kan ik ook enkel gebruik maken van ChainHubb’s logistieke diensten?
Dat kan, tegen zeer scherpe prijzen verzorgen wij het complete logistieke proces voor uw producten.
09
Hoe worden de logistieke processen ingedeeld?
ChainHubb verzorgt alle inbound en outbound logistieke handelingen voor de producent. Indien gewenst, verzorgt ChainHubb ook het logistieke proces van productielocatie naar ons distributiecentrum.
10
Hoe behoud ik mijn naamsbekendheid?
In alle marketing en verkoopactiviteiten met betrekking tot je producten, promoot ChainHubb de bedrijfs- of merknaam van de producent.
11
Hoe wordt mijn doelgroep maximaal bereikt?
Onze afdeling Marketing zorgt samen met de resellers voor het optimaal bereiken van je doelgroep. Daarnaast worden de verkoopresultaten en doelen wekelijks met je besproken en aangescherpt.
12
Hoe realiseert ChainHubb de 45-dagen verkoopgarantie?
Met ons effectieve verkoopapparaat, zorgen wij ervoor dat uw product wordt aangeboden bij uw doelgroep. Elke week, op dinsdag, bespreken wij uw verkoopdoelen en strategie en sturen we waar nodig bij om op koers te blijven. Meer informatie over verkoopgarantie.
13
Heeft de samenwerking met ChainHubb gevolgen voor mijn huidige klanten?
Nee, je kunt je klanten blijven bedienen zoals je gewend bent. ChainHubb levert bestaande klanten toegevoegde waarde omdat je klant sneller en ‘op maat’ leveringen ontvangt. Zij zijn af van de verplichting om grote partijen zoals het inkopen van volle containers of trailers.
14
Wanneer word ik uitbetaald?
Elke zaterdag wordt er een verkooprapport gegenereerd en aan je verzonden. 14 dagen na verzending van de rapportage wordt de betaling verwerkt.

FAQ’s voor Resellers:

01
Handel ik onder de naam ChainHubb?
Nee, je bent zelfstandig ondernemer, handelt onder je eigen naam en maakt gebruik van de diensten van ChainHubb om je doelgroep maximaal te kunnen bedienen.
02
Kan ik mijn verkoopprijzen zelf bepalen?
Ja, u bent vrij van het bepalen van de uiteindelijke verkoopprijzen. ChainHubb stelt samen met haar producenten de minimale verkoopprijzen vast, en verzorgt u ook van advies verkoopprijs om altijd marktconform en concurrerend uw producten te kunnen verkopen.
03
Hoe wordt mijn verkoopgebied bepaald?
Op basis van je huidige klantenportefeuille, netwerk en de sector waarin je werkzaam bent, stellen wij samen met jou je verkoopgebied vast.
04
Krijg ik verkoopondersteuning?
Een team van ervaren en gedreven binnendienstmedewerkers staat dagelijks (werkdagen) van 09.00 – 21.00 paraat om je te ondersteunen met het binnenhalen van orders en het uitvoeren van acquisitie. Daarnaast staat dit team ook klaar voor het beantwoorden van alle vragen van je klanten (klantenservice).
05
Hoe kom ik aan klanten?
Onze afdeling Marketing stelt samen met jou je doelgroep vast, uiteraard beschik je over een flink eigen netwerk. We stellen onze database met meer dan 2,5 miljoen bedrijven aan je beschikbaar om je doelgroep en netwerk verder uit te breiden. Waar nodig, voeren onze binnendienstmedewerkers koude acquisitie uit om afspraken te plannen.
06
Hoe worden promotie en marketing verzorgt?
Op basis van je doelgroep stellen we samen wekelijks en maandelijks je marketingcampagnes vast, en voeren ze namens je bedrijf uit.
07
Wanneer worden mijn commissies uitbetaald?
Elke 25e van de maand wordt je commissie uitbetaald.
08
Mijn bedrijf is een bestaande groothandel, wat nu?
Je kunt ervoor kiezen om al je activiteiten via ChainHubb te verrichten, of alleen de producten die voor jou interessant zijn toe te voegen aan je huidige assortiment.
09
Mag ik mijn huidige assortiment ook blijven verkopen?
Uiteraard. Je kunt ervoor kiezen om het assortiment van ChainHubb geheel of gedeeltelijk te integreren in je bedrijf.
10
Heb ik opslagruimte nodig?
Dat is niet verplicht, ChainHubb kan al je orders rechtstreeks leveren aan de eindgebruiker, zonder bijkomende kosten.
11
Zijn nieuwe initiatieven mogelijk?
Uiteraard staan we open voor nieuwe initiatieven, dat stellen we zelfs erg op prijs. Je input om de diensten en het assortiment van ChainHubb nog verder uit te breiden en te verruimen wordt zeer gewaardeerd.